The Reading Room

The Reading Room är ett initiativ som vill inspirera de läsare som vill veta mer om italiensk litteratur. Varje månads sista torsdag, från januari till juni, bjuder vi dig att delta i det virtuella “läsrummet” som vi skapat genom en serie videoklipp där vi tipsar om böcker; från moderna klassiker till det senaste nytt som finns på den italienska förlagsmarknaden.

The Reading Room är ett annorlunda sätt att prata om böcker där man sammanbinder anekdoter, citat och kuriositeter med en kort presentation av bokens handling och författare.

Ordningen som böckerna presenteras på är också tänkt efter säsongen eftersom vissa böcker kan vara mer lämpliga för vinterkylan, andra för vårens första soliga dagarna eller för sommarvärmen.

Alla böckerna som presenteras är översatta till svenska och kan bokas på institutets webbplats här (biblioteket är för närvarande stängt till besökare på grund av pandemin, men böckerna kan bokas på vå onlinekatalog samt hämtas och returneras i en låda vid Institutets ingång).

Böckerna är följande:

28 januari: Il nome della rosa di Umberto Eco / Rosens namn

25 februari: Accabadora di Michela Murgia / Själamakerskan

25 mars: Cinque storie ferraresi di Giorgio Bassani / Innan stadsmurarna

29 april: L’arminuta di Donatella di Pietrantonio / Den återvändande flickan

27 maj: Caos Calmo di Sandro Veronesi / Stilla kaos

24 juni: L’isola di Arturo di Elsa Morante / Arturos ö

För mer information, vänligen klicka här.