KONFERENS PÅ S.A.I.


STOCKHOLM: 29 november Ulf Lernèus från S.B.F. Auktoriserade Begravningsbyråer, höll ett seminarium på S.A.I. i Bandhagen.

Den nya 110-åriga föreningen kallade VD för S.B.F. för att förklara den byråkratiska processen och inte bara det för vad som gäller och måste göras efter att en person har avlivit.

Det som kom ut är att många glömmer att fullborda testamentet. Problemet, som rapporterats av verkställande direktören för SBF, påverkar huvudsakligen sambo, eftersom makarna har rätt till en del av arvet, men inte samboarna (vi pratar om tillgångarna och pengarna som tillhör avliden sambo, innan förhållandet med partner). Viljan kan bevaras av dem (S.B.F.) eller till och med i banken, det viktiga är att testamentet undertecknas samtidigt av testamentearie och två vittnen.

“Livsarkiv” presenterades också, där man kan skriva användbar information för bättre organisera processen efter döden och mycket annat. För mer information här är webbplatsen www.livsarkivet.se.

Från detta seminarium kommer vikten av att ta detta ämne på allvar och göra det i tid, även om det inte är trevliga ämnen att ta itu med.

S.A.I är fortfarande ett giltigt verktyg för den italienska gemenskapen. Detta seminarium har kompletterat serien om seminarier om policy och rettigheter för äldre genomförda i samarbete med Stockholms kommun, regionen och riksdagen och den om regler och lagar om skilsmässa och dess konsekvenser.